Dyson Vassilias
hello@novarepublika.bg
Варна, България
14/06/2024

Люлеещ се стол

Люлеещ се стол- един от любимите столове за всички поколение

История на люлеещия се стол

Относно изобретяването на люлеещия се стол има няколко твърдения. На Бенджамин Франклин се приписва изобретяването на люлеещия се стол през 1710 г. Много обаче твърдят, че фермерите и производителите на мебели са изобретили стола. И до днес фактите за това кой наистина е изобретил този стол остават неизвестни.

Оригиналният дизайн на стола привидно отразява това, което виждаме днес. Краката на стола са две извити ленти, наречени рокери, които докосват пода в две точки. Това е различно от стандартен стол, с четири допирни точки. Кобилиците позволяват на потребителя да се люлее напред-назад, без да пада от стола. Гърбът е висок и твърд, за да осигури опора на гърба.

Разумно е да се вярва, че първите люлеещи се столове са били използвани от майки, които са се нуждаели от начин да разлюлеят децата си, за да спят, като същевременно държат ръцете си свободни от плетене. Други записи казват, че люлеещите се столове също са били използвани за облекчаване на болки в гърба сред фермери и физически работници.

Защо люлеещите се столове са толкова популярни?

Няма съмнение, че люлеещите се столове са популярни. Повечето хора са израснали с баби и дядовци, които са имали тези места в задния си двор. Освен това родителите на новородени инвестират в тях, за да помогнат за приспиването на бебетата си.

Те също са популярни сред хората с проблеми с гърба и тези, които обичат естетическата привлекателност на стола. Ако сте краен потребител, който не попада в горните категории, ето няколко предимства, които правят тези столове популярни и се надяваме да ви убедят да закупите такъв.

Люлеещият се стол във вътрешния двор може да подобри психичното ви здраве.

Проучванията показват, че честото прекарване на време на люлеещ се стол ще помогне за облекчаване на чувството на стрес и безпокойство. Това е така, защото успокояващото и постоянно люлеене помага за освобождаването на ендорфини, които ви карат да се чувствате добре и намаляват стреса.

Проучванията показват също, че пациентите с деменция реагират положително на люлеещите столове и много се забелязва подобрение на симптомите при редовно използване.

Люлеещите се столове на верандата служат като инструменти за упражнения.

Възрастните и хората с ограничена подвижност могат да използват люлеещи се столове, за да тренират мускулите си. Трябва да използвате мускули, за да накарате стола да се движи и да я поддържате в движение. Следователно, последователната употреба помага за разхлабване на ставите и укрепва мускулите. Възрастните хора могат да изгорят много калории само като седят на люлеещия се стол за един час.

Модерен люлеещ се стол може да Ви приспи.

Имате проблеми с безсънието? Е, люлеещият се стол може да е това, от което се нуждаете, за да заспите най-накрая. Има причина бебетата да заспиват, когато се люлеят. Движението е успокояващо и ви помага да заспите по-бързо. Може да се възползвате от люлеещ се стол във вашата градина, ако имате проблеми с безсънието.

Добрите люлеещи се столове дават почивка на гърба Ви.

Прегърбването не е добро за гърба, така че лекарите държат на добрата стойка. Ако имате проблеми с гърба поради позата, помислете за добавяне на градински люлеещ се стол, който да ви помогне да изправите гърба си. Това ще помогне да го разтегнете, да го държите срещу твърда опора и да облекчите болката от лоша стойка.

Градинският люлеещ се стол е добър след операция.

Вашият лекар трябва да Ви каже, че възстановяването на нормалните движения на червата след операцията може да отнеме известно време. Пациентите понякога развиват дисфункция на червата след операцията, което води до много дискомфорт.

Проучванията показват, че пациенти след операция, които използват рокери, възобновяват нормалните движения на червата по-бързо. Освен това подобреното кръвообращение от люлеенето стимулира по-бързото заздравяване.

Възрастните могат да подобрят баланса си.

Балансът е част от мобилността, поради което на възрастните хора им е трудно да балансират. Вашият баланс идва от вътрешното ухо и люлеенето може да Ви помогне да постигнете по-добър баланс. Когато седите на стола, вие постигате добра стойка. След това люлеещото движение активира вътрешното ухо, за да стимулира по-добър баланс. С редовно люлеене ще развиете по-добър баланс.

Comments are closed.