Dyson Vassilias
hello@novarepublika.bg
Варна, България
19/04/2024

5 най-добри предимства на глутатиона за кожата и ролята му в изсветляването на кожата

5 най-добри предимства на глутатиона за кожата

Нека разгледаме 5-те най-добри характеристики на глутатиона за кожата

Глутатиона за кожата: Главен антиоксидант

Като мощен антиоксидант, той помага за неутрализиране на свободните радикали, образувани поради интензивно излагане на ултравиолетови лъчения и замърсители на околната среда. Както беше обсъдено, свободните радикали причиняват значително увреждане на кожните клетки и също така причиняват преждевременно стареене на кожата, което води до бръчки, фини линии и тъмни петна. Като цяло, хидратацията и бариерната функция на кожата ви се нарушават, което допринася за отпусната, отпусната, неравна, скучна и суха кожа.

 

Депигментиращ агент

Глутатионът е известен със своите депигментиращи свойства. Тази молекула винаги е била в светлината на прожекторите за изсветляване на кожата и увеличаване на блясъка, когато се използва в локална или друга форма. Тирозиназата е интегрален ензим в меланогенезата (процесът, при който се произвежда меланин). Глутатионът действа, като инхибира активността на тирозиназата, което насърчава изсветляването на кожата и изравняването й.

Друг механизъм, чрез който глутатионът намалява хиперпигментацията и избледнява тъмните петна чрез стимулиране на пътя на феомеланина. Глутатионът превръща еумеланина във феомеланин, като по този начин регулира меланогенезата със или без излагане на слънце.

И как забравяме действието му върху потушаването на свободните радикали и пероксидите (антиоксидантна способност да неутрализира оксидативния стрес). Които допринасят за активирането на тирозиназата и образуването на меланин. Той значително намалява образуването на реактивни кислородни видове в клетките на кожата след интензивно излагане на UV лъчи и замърсяване на околната среда, като по този начин намалява риска от меланогенеза.

 

Еластичност на кожата

Доказано е, че глутатионът увеличава запасите от колаген и еластин в тялото. Това помага за възстановяване на загубената еластичност и кожни клетки. Това също помага да се запази хиалуроновата киселина в тялото, което го прави хидратирано.

Всички тези фактори са свързани с подобряване на външния вид на фини линии. Бръчки и изглаждане на кожата за по-млада кожа. Витамин С плюс глутатион благоприятства кожата, като я възстановява и избелва.

 

Детокс агент

Ако черният дроб е подложен на твърде много токсини, това може да навреди на кожата ви. Здравият черен дроб се равнява на поддържането на кожата ни здрава. Всички токсини, които консумирате, поглъщате, абсорбирате през кожата си или вдишвате, трябва да бъдат пресети от черния дроб. Доказано е, че пероралният прием на таблетки глутатион има положителен ефект при хора с неалкохолна мастна чернодробна болест поради потенциала му да детоксикира или прочиства.

 

Противовъзпалителни действия

Възпалението обикновено се наблюдава при няколко кожни проблеми като акне и хиперпигментация. Глутатионът проявява противовъзпалителни свойства и по този начин намалява нивата на провъзпалителните медиатори. Това от своя страна помага за намаляване на акнето, постинфламаторната хиперпигментация и мелазмата.

Ако искате да се отървете от кафяви или сиви петна, опитайте някои домашни средства, за да се отървете от мелазма.

 

Още за ползите от глутатиона за кожата тук.

Comments are closed.