Dyson Vassilias
hello@novarepublika.bg
Варна, България
14/06/2024

Съвети за почистване на септичната яма

Съвети за почистване на септичната яма.

Съвети за почистване на септичната яма

Съвети за почистване на септичната яма. Ако вашата септична яма използва анаеробни бактерии, оставяйте около 20% утайка при всяко почистване, за да не влошите работата им.

Ако в проекта няма тръби за тиня и (или) не знаете какво да правите, когато септичната яма е замърсена, консултирайте се с професионалисти. Процедурата по почистване на септичната ямапочистване  ще изисква вакуумна помпа, използвана в камионите за отпадни води. Процедурата се извършва с помощта на специални дюзи в капака на конструкцията.

В някои автономни канализационни системи отстраняването на утайката става автоматично. Има специални резервоари, където утайката се движи с помощта на филтри, помпи и тръби. Почиствайте този резервоар своевременно.

Ако имате въпроси по тази тема и имате нужда от съвет, обадете се или оставете заявка на сайта. Нашите експерти винаги ще ви помогнат.

 

Трябва да знаете материала, за да извършите почистване на септичната яма

Септичната яма е изработена от полимерна композиция с висока якост, която не е корозирала и може да служи на своите собственици при правилна експлоатация от 50 години или повече, без ремонт и допълнителна поддръжка.

Високата степен на пречистване на отпадъчните води чрез септична яма позволява изходната вода да се използва за поливане на градина или морава, както и да се отвежда в земята или в резервоар. Тук важен момент е правилният избор на модел септична яма по отношение на обема вода, която преработваме, за да може да се справи със своята работа.

Вътре в камерата на септичната яма отпадъчните води преминават през няколко контейнера и методи за пречистване, за да се отърват от всички вредни вещества. За това са отговорни утаителната камера, анаеробните и аеробните процеси на разлагане на различни примеси.

 

Правилно подбраната септична яма,

както и нейната конструктивна характеристика, могат да се справят с големи водни емисии, например, когато източвате баня. Това няма да повлияе по никакъв начин на качеството на пречистването на водата.

Също така голям плюс на този тип автономна канализация е лесната инсталация. Септичната яма може да се монтира в различни видове почви, независимо от подземните води. Разбира се, с риск от повишаване на подпочвените води, септичната яма се фиксира с помощта на специални анкери, които идват със самото устройство.

Цялата инсталация на септична яма е възможно най-проста в устройството и поддръжката. Тук се използват компресори с дълъг живот. Ако септичната яма работи в съответствие с инструкциите, тогава цялата й поддръжка се свежда до изпомпване на неразтворима утайка около веднъж годишно.

Основният компресор на септична яма от тази марка е разположен на закрито, което избягва аварии поради авария. Тази подредба значително удължава живота на автономната канализационна система.

Повтарям, че дизайнът на тази септична яма е възможно най-прост.

В него няма подвижни филтри, което означава, че няма нужда да ги почиствате. Утайката се задържа от специална преграда вътре в конструкцията.

Септичната яма има удобни пластмасови люкове, което я прави лесна за работа. Също така си струва да се отбележи, че водата практически не преминава през маркучи и тръби, което означава, че вероятността от запушване клони към нула.

Към всички горни плюсове си струва да добавите, че не е необходимо да купувате допълнителни лекарства за разграждане на отпадъците. Септичната яма е оборудвана с бактерии, които се регенерират. Те са достатъчни за целия живот на устройството. Това включва и факта, че септичната яма премахва, наред с други неща, токсични съединения, съдържащи фосфор.

Дори и да не живеете постоянно във вашата селска къща или вила, септичната яма ще работи като часовник. Прекъснатият цикъл на работа не влияе по никакъв начин на качеството на пречистване на отпадъчните води.

Още за почистване на септичната яма на www.vodonoska.com

Comments are closed.