Dyson Vassilias
hello@novarepublika.bg
Варна, България
14/06/2024

Работят ли добавките за почистване на ДПФ филтър?

ДПФ филтри

Специално формулираните почистващи химикали (известни още като добавки) може да са в състояние да почистят саждите от вашия ДПФ филтър. Въпреки че тяхното действие и съставки може да варират. Тези добавки обещават евтин и ефективен начин за изчистване на вашия ДПФ, но дали тези твърдения са точни?

Колко време е необходимо за да сработят техниките за почистване на ДПФ филтър?

Когато става въпрос за почистване на ДПФ филтър, имате две основни възможности:

  • да оставите автомобила си, за да извърши активно/пасивно регенериране,
  • да използвате услуга за почистване на ДПФ филтъра.

Времето за почистване на ДПФ филтър в сервиз е обикновено 2-3 часа. Докато времето за пасивна и активна регенерация може да варира значително в зависимост от Вашето превозно средство, състоянието на ДПФ филтъра и условията на шофиране.

Тъй като пасивната регенерация се извършва, само когато отработените газове са се нагрели достатъчно, за да изгорят саждите, може да се наложи да шофирате с висока скорост в продължение на няколко часа.

За разлика от това, активното регенериране не може да бъде активирано умишлено от водача. Тъй като се контролира от бордовото ECU и изисква приблизително 15 минути шофиране с 40 мили в час или повече, за да завърши активното регенериране. Въпреки че и това може да варира значително из между различните видове превозни средства.

Защо професионалното почистване е най-добрият метод за почистване на вашия ДПФ филтър?

Както пасивното, така и активното регенериране са техники, които са предназначени да удължат ефективния живот на вашия ДПФ, вместо да го възстановят до пълно работно състояние.

Въпреки че тези техники могат да „регенерират“ вашия ДПФ филтър, няма надежден начин да се измери колко сажди ще изгорят. Или дали са били активирани по време на шофиране, което ги прави ненадеждни и несигурни.

Освен това, тези техники изискват специфични условия и дълги, високоскоростни пътувания, за да започнат да работят, което означава, че много шофьори така или иначе няма да могат да ги използват надеждно. Докато с професионалната почистваща услуга Вие се възползвате от цялостно почистване, гарантирани подобрения и увеличен живот на вашия ДПФ.

За поддръжка на DPF може да се използват специални препарати за почистване. Препарати, които помагат да се премахнат натрупванията от частици и сажа вътре в филтъра. Инвестирайте в продукт, който подобрява производителността на ДПФ филтъра.

Comments are closed.