Dyson Vassilias
hello@novarepublika.bg
Варна, България
17/07/2024

Пътеводител за правилния сешоар. Как да изберем?

сешоар

Видове сешоари

По принцип работата на сешоара е проста концепция – вентилаторът в сешоара избутва хладния въздух към нагревателния елемент (намотка) и въздухът се нагрява поради нагревателния елемент и духа извън дюзата на концентратора на сешоара.

Много от нас няма да гледат материала на сешоара, но е много важно да знаете дали материалът, използван във вашия сешоар, е подходящ за вашата коса или не.

Нека разгледаме видовете сешоари, има четири най-често използвани метода за нагряване на сешоари.

Йонен сешоар

В йонната технология редица отрицателно заредени йони се генерират, когато въздухът преминава през електрическия ток в металната намотка (нихромова жица).

Тогава тези отрицателно заредени йони помагат за разграждането на положително заредените водни молекули и изсушават косата, без да премахват влагата и правят косата гладка и копринена.

Йонните сешоари могат да имат всякакви нагревателни материали като нихром, керамика.

С други думи, йонните сешоари могат да бъдат комбинация от керамика, титан или турмалин. Предимството на йонния сешоар е, че тези сешоари спестяват време, тъй като помагат за бързото изсушаване на косата.

Тези сешоари произвеждат отрицателно заредени йони, които разграждат водните молекули и запечатват кожичките, така че влагата в косата ви да се заключва.

Йонните сешоари не са подходящи за оформяне, не придават обем и блясък на косата. Тези сешоари не са подходящи за тънка и къса коса.

Керамични сешоари

Керамичните сешоари за коса са различни от йонните сешоари. Тук при керамичните сешоари нагревателният материал е направен от керамична глина или порцеланов материал.

За разлика от металния материал, керамичният материал осигурява равномерна топлина, така че керамичните сешоари да не увреждат косата ви.

Керамичните сешоари за коса излъчват инфрачервена топлина, която прониква в стъбла на косата ви и задържа влагата в косъма. Керамичните сешоари също излъчват отрицателно заредени йони заедно с горещия въздух.

Турмалинов сешоар

Турмалиновата технология е друга технология, използвана в сешоарите. Турмалинът е многоцветен минерал, по същество скъпоценен камък.

Турмалинът е пироелектричен и пиезоелектричен минерал, така че когато се приложи някаква сила върху този минерал, той генерира електрически заряд.

Минералът турмалин излъчва както отрицателно заредени йони, така и инфрачервена топлина, което го прави йонен и инфрачервен изсушител.

По принцип минералът турмалин може да се използва в производството на силен йонен сешоар или инфрачервен сешоар.

Титаниеви сешоари

Титаниеви сешоари са друг вид сешоари, при които нагревателната спирала е изработена от метален титан.

Титановите сешоари са много по-бързи от йонните, керамичните или турмалиновите сешоари. Титаниеви сешоари не са безопасни за тънки и малки косми, тъй като топлината, генерирана от тези сешоари, може да навреди на косата ви.

Титаниевите сешоари се считат за леки сешоари.

Comments are closed.