Dyson Vassilias
hello@novarepublika.bg
Варна, България
19/04/2024

Основните етапи на отстраняване на запушването – част 2

отстраняване на запушване

Този метод на отстраняване на запушване може да се използва, както в градски апартамент, така и в частна къща. Жителите на частни домакинства имат повече възможности за почистване на канализацията.

Ако знаете плана на канализационната система, можете точно да определите местоположението на запушването и да извършите отпушване на каналите. Всички други възможности за почистване на канализацията са подобни на тези, използвани в апартаментите.

Химическо отстраняване на запушване на канализационни тръби

Има много начини за почистване на запушвания на канализацията; рафтовете в магазините провисват от тях. Но вие имате под ръка също толкова ефикасно средство – сода бикарбонат. Разтворете го в гореща вода, в съотношение 1 опаковка на 3 литра вода и го изсипете в сифоните на всички уреди, свързани към запушен канал.

Почистване на канали, тръби с оцет и сода за хляб

Разтворът на сода с вода много добре разгражда органичните вещества. Косми, остатъци от храна, тъкани, всичко, което може случайно да е попаднало в канализационната система.

Комбинацията от сода за хляб и оцет дава добър резултат в борбата със запушванията. За да постигнете отпушване на каналите, което всъщност искате, първо трябва да изсипете сода в дренажния отвор, в размер на ½ чаша и след това да излеете оцет в него. Веднага след това трябва да запушите дупката и да оставите всичко така да престои за 2 часа.

След като мине това време, изсипете в канала 4 – 5 литра гореща вода. Това ще премахне утайката, образувана от содата, ще прокара частиците, които са причинили запушването. Всичко ще изтече в канализацията и каналите ще се отпушат.

Ако всичко друго се е провалило и запушването все още съществува, трябва да прибегнете до друг метод за отпушване на канали.

Химическо почистване и отпушване на каналите

Има специални химикали, които позволяват бързо да се справите със запушванията. Те се продават в широка гама в магазините. Те могат да бъдат в различни форми: течност, гранули, гел, прах. Общо свойство на тези вещества е наличието на такъв компонент като сода каустик.

Тези химически препарати допринасят за бързото премахване на запушванията. Тяхното действие се основава на способността да се разпространяват през тръбите, обгръщайки всички повърхности, разграждайки органичната материя.

Ето защо е по-целесъобразно да се използват течни и гелообразни продукти. Насипните вещества навлизат в определена област и могат само частично да унищожат запушването и мастните плаки.

Comments are closed.