Dyson Vassilias
hello@novarepublika.bg
Варна, България
14/06/2024

На почивка в Анталия

Почивка в Анталия

Анталия е най-популярният курорт в Турция. Ако не вярвате, моля погледнете фактите сами.

Анталия, сърцето на Средиземно море, е градски курорт. Характерът му е динамичен, защото е голям град с много пазари, магазини, кафенета, ресторанти, дискотеки. Хотелите тук са подходящи – градски тип с малки площи.

Туристите са привлечени не само от динамиката на курорта, но и от естествената красота на Анталия. Почивката в Анталия може да бъде много много добра. Курортът е разположен на хълм – алпийско плато с иглолистни дървета. От високо се вижда панорама на залива, разположен отдолу. Планините Таурус, скалите и древните пещери допълват картината. В близост до Анталия има водопади и езерото Нилюфер.

А какво може да се каже за природата на Анталия, щом избираме почивка в Анталия?

Природата в Анталия е, казано с една дума, райска – това е отразено дори в турската легенда. Според легендата, преди много време владетелят на Атал решил да намери рая на земята. Дълго се лутах по света, докато видя територията на съвременна Анталия. Скали над водата, тюркоаз на Средиземно море, златисти плажове… И цялата тази красота е скрита от външния свят от планинска верига. Без колебание Атал решил да основе селище именно на това прелестно място.

 

За кого е подходяща почивката в Анталия

Почивката вАнталия ще се хареса на тези, които обичат не само да лежат на плажа, но и да се запознават с местната култура и да прекарват времето си активно по време на почивката си.

И ако малките курортни градове „оживяват“ само през сезона, то в Анталия животът кипи през цялата година.

Една морска почивка в Анталия ще допадне на:

  • туристи с деца;
  • тези, които предпочитат активност и динамика;
  • хора, които обичат ваканциите за разглеждане на забележителности;
  • любители на нощния живот.

 

Характеристики на курорта Анталия: голям град + живописни плажове

Курортът разполага с добре развита инфраструктура (хотели от различни категории, ресторанти и кафенета, нощни клубове). Това е най-големият град на брега на Средиземно море.

Анталия е много удобно разположена. Туристите имат бърз достъп до всички интересни места по крайбрежието. Курорт на изток Белек, на юг – планинският район на Кемер. В източните покрайнини на Анталия има огромно летище, което приема полети от цяла Европа, за една наистина прекрасна почивка в Анталия.

Comments are closed.