Dyson Vassilias
hello@novarepublika.bg
Варна, България
17/07/2024

Лазерна епилация

Лазерна епилация

Лазерна епилация

Лазерна епилация е процедура за премахване на нежеланото окосмяване по тялото. Хората може да искат третирането на подмишниците, гърба или бикини зоната. Не е постоянно, но резултатите продължават по-дълго от бръсненето или кола маската. Повечето хора се нуждаят от около шест процедури. Обикновено е безопасно, но страничните ефекти могат да включват изгаряния, белези или трайно обезцветяване на кожата.

 

 

Какво представлява маниполацията?

Лазерната епилация е процедура за премахване на нежеланото окосмяване по тялото. Той е неинвазивен, което означава, че не изисква никакви разрези по кожата ви. Хората могат да получат това лечение на всяка част от тялото си, но най-често срещаните области са:

  • Лице.
  • Подмишници.
  • Бикини зоната или други области, в които растат пубисни косми.
  • Обратно.
  • Крака.

 

 

Как работи лазерната епилация?

Лазерната епилация използва процес, наречен селективна фототермолиза. Топлината от лазера унищожава клетките, които имат много пигмент (цвят). Тъй като тъмната коса има много пигмент, тя абсорбира най-много топлина. Косата предава топлина на космените фоликули и ги унищожава, така че косата не може да расте.

Косменият фоликул трябва да е в своя анаген или етап на растеж, за да работи процедурата. Фоликулите са в различни етапи по различно време, така че повечето хора се нуждаят от множество лазерни лечения.

 

 

Подробности за процедурата

Как трябва да се подготвя за лазерна епилация?

През седмиците преди вашата процедура избягвайте солариумите и стойте далеч от слънцето колкото е възможно повече. Естественият или изкуствен тен на кожата може да направи лазерната епилация по-малко ефективна и да доведе до странични ефекти. Обръснете зоната, която ще се третира два до три дни преди третиране. Лечението с лазерна епилация няма да работи на места, където косата е по-дълга от оризово зърно. След като лечението започне, избягвайте кола маска, щипене и скубане на косми в третираните зони.

 

Какво се случва по време на лазерна епилация?

Лазерната епилация включва няколко стъпки:

  • Почистване на местата за епилация
  • Дават ви защитни очила, които да носите по време на процедурата. Вашето здравеопазване също носи защитни очила.
  • Третират кожата ви с лазер. Може да се почувства като поредица от ужилвания. Някои хора го описват като гумена лента, която щраква върху кожата им.

Вашата процедура може да отнеме няколко минути или до един час. Зависи от размера на зоната, която се третира. Може да усетите мирис на дим и горяща коса. Това е нормално и дали косата изгаря от топлината на лазера.

 

Какво се случва след лазерна епилация?

Кожата ви може да е зачервена, подута и леко болезнена след лазерна епилация. Можете да използвате студен компрес върху третираната зона. Не излагайте третираната зона на естествена или изкуствена слънчева светлина. Трябва да можете да се върнете към нормалните дейности веднага.

Повече информация на линка тук.

Comments are closed.