Dyson Vassilias
hello@novarepublika.bg
Варна, България
28/05/2024

Канал запушен със косми – ето какво да правите

Канал запушен със косми

Канал запушен със косми – ето какво да правите. Имате ли запушен канал под душа? Душовете са склонни да се задръстват поради комбинация от косми, остатъци от сапун и дори мъх от кърпата ви. Въпреки това, плетениците от неприятно миришещи коси са тези, които предизвикват особено гадене, което прави отпушването на душа предизвикателство само поради грубия фактор.

Ако душът ви се оттича бавно в момента, има няколко трика, за да направите процеса на отпушване малко по-лесен. След като водата отново започне да тече свободно, използвайте някои прости стъпки, за да предотвратите запушването на косата отново да се превърне в проблем толкова бързо.

Трикът с гореща вода само за метални тръби

Ако сте сигурни, че имате метални тръби, можете да опитате да използвате силата на вряща вода, за да разхлабите мръсотията във вашия душ. Това може да повреди PVC тръбите, така че не го опитвайте, ако не сте сигурни за състава на дренажната тръба. Номерът работи чрез разтопяване на изметта и остатъците от сапун, които задържат запушалката на място в тръбата.

Ако проблемът е повече от лепкава налеп, този метод няма да направи много, за да накара водата да се отцеди отново. Изсипете около половин чаша вряла вода в канализацията и я оставете да престои няколко минути, след което изсипете още една чаша в канализацията за допълнителен натиск върху отслабеното запушване.

Ако няма подобрение в дренажа, преминете към друг метод. Ако са необходими незабавни резултати, не забравяйте, че инспекцията на водопроводната инсталация е по-бърз начин да определите какво запушва канализацията и колко далеч е тя в тръбите.

Телените закачалки са на помощ при отпушване на канали

За най-основния ръчен начин за премахване на запушена коса вземете телена закачалка от гардероба. Развиването на жицата и направата на кука на единия край създава удобен инструмент за извиване, без да напускате дома. След това внимателно натиснете жицата надолу по дренажа, като внимавате за поставени напречни елементи или дренажни предпазители. Плъзнете куката надолу, докато спре там, където тръбата се извива, за да стане P-капан. Размърдайте или завъртете куката, за да хванете косми там, след което бавно издърпайте жицата обратно, докато я усуквате. Това трябва да събере всички запушени косми, хванати в първата част на канала.

За съжаление, рядко работи, за да се удължи по-дълбоко в P-уловителя или отвъд него, за да стигне до дълбоки запушвания. Също така има вероятност много слаби или компрометирани тръби да бъдат допълнително повредени от жицата. Когато се съмнявате, опитайте вместо това пластмасово извиващо устройство за дренаж. Уверете се, че носите ръкавици за еднократна употреба, когато издърпвате запушалка на ръка, за да намалите риска от докосване.

Пластмасови инструменти за почистване на дренажи от магазина

Не очаквайте професионални резултати, но малките пластмасови инструменти за почистване на канализацията, широко достъпни в големите магазини, все пак могат да бъдат полезни за разочарованите собственици на жилища. Когато няма наличен водопроводчик, обикновено парче назъбена пластмаса може да захване косата, запушваща канала, и да го изведе вместо вас.

Тези инструменти работят подобно на парче тел от закачалка. Така че обикновено няма нужда да опитвате и двата метода, ако някой от тях се провали. Въпреки това, тези пластмасови инструменти могат да бъдат малко по-лесни за слаби тръби и може да достигнат малко по-дълбоко.

Подобно на метода по-горе, ще бъдат уловени само запушвания преди P-уловителя. За щастие, по-голямата част от незначителните запушвания на душа се появяват там, така че би трябвало да работи добре, ако се използва редовно при първите признаци на бавно източване, вместо да решава пълна загуба на поток.

Време е да се обадите на местната водопроводна компания

Ако не можете да накарате душа отново да се оттича стабилно само с малко гореща вода или обикновен инструмент, оставете работата на водопроводчик. Не си струва да рискувате да повредите тръбите си. Или да загубите инструмент и да причините по-сериозно запушване, само за да избегнете посещение.

С професионален водопроводчик отпушването на вашия душ е толкова лесно, че вече няма да се тревожите за това. Все пак препоръчваме следните съвети, за да намалите вероятността от образуване на запушвания във вашия душ:

  • Поставете капак за оттичане, който улавя косми и други отпадъци, така че да не могат да се натрупат и да образуват запушване.
  • Изливайте гореща вода в (металните) дренажни тръби веднъж седмично, за да изчистите всякакви лепкави утайки от сапун.
  • Използвайте по-малко шампоан и балсам.
  • Срешете косата си преди душ, за да намалите разхлабените кичури, които се измиват.
  • Омекотете твърдата вода, тъй като минералните отлагания в тръбите също намаляват потока с течение на времето.

Помощ при канал запушен със косми, се обърнете към специалистите от Еvrokanal. Бърза, качествена услуга, на добра цена.

Comments are closed.