Dyson Vassilias
hello@novarepublika.bg
Варна, България
17/07/2024

Какво още да избягвате при почистване и отпушване на мивки

канала на мивката

Ето някои неща, които да избягвате при почистване и отпушване канала на мивката:

  1. Силно концентрирани средства за отстраняване на запушване на канализацията
  2. Почистващи продукти за арматура на кранове и стоманени изделия
  3. Абразивни почистващи препарати.

Има няколко начина: химичен, механичен, термомеханичен. Всяко решение ще бъде ефективно в собствения си случай. В тази кратка статия ще научите как да изчистите запушванията в мивката в кухнята с импровизирани средства. Най-често причината за запушена мивка са парчета храна и белени зеленчуци, кореноплодни култури или мастно натрупване. Запушване, разположено далеч в тръбата, може да бъде отстранено само с водопроводен кабел или специално оборудване.

Възможно най-лесният начин за отпушване на канала на мивката

Ако кухненската мивка има нов тип сифон (сгъваем), след това внимателно развийте купата, след като замените кофата, където ще се отцеди останалата мръсна вода. Почистете съдържанието на купата и за предпочитане с телена кука или пръчка от 20 – 30 сантиметра проверете горната част на уреда за остатъци от израстъци и, ако има такива, ги отстранете. В края на процедурата изплакнете мивката обилно с гореща вода. Ще бъде по-трудно със сифони от стар стил (неразделими), тук на помощ ще дойдат добрите народни средства, които ще бъдат обсъдени по-късно.

Изсипете в канала на мивката сода и оцет

Химическият метод ще помогне да се справите с мастните тапи: половин чаша сода за хляб или индустриална сода се изсипва в дренажния отвор и се излива половин чаша оцет. След десет минути мивката се измива с гореща вода под налягане. Тези прости манипулации ще премахнат образуването на мастни натрупвания по стените на сифона.

Как да почистим канала на мивката, използвайки тапа

Как да изчистите запушванията в мивката, измивайки с бутало, следната информация ще ви помогне. Ако химическият метод не донесе желания резултат, тогава ще трябва да използвате бутало – традиционно просто механично устройство, което ефективно се справя със задръствания с ниска и средна плътност. Недостатъкът на този подход е, че трябва да отидете до магазина и да харчите пари за това устройство. При покупка изберете модел с голяма и плътна гумена чаша (капачка), която създава повече натиск и има по-голяма проникваща (бутаща) способност.

Comments are closed.