Dyson Vassilias
hello@novarepublika.bg
Варна, България
17/07/2024

Какво да правим с колата, която е вече за скрап?

коли за скрап

Най-изгодно е да св свържете с фирма за коли за скрап във града, където се намирате. Правилното разглобяване с последваща доставка ще донесе дори повече пари от продажбата по реклама. Тялото и компонентите са не само черен скрап, но и цветен. Последният се съдържа в окабеляването, тръбите, двигателя и други части.

Освен това трябва да се разбере, че неизползваемите коли вредят на околната среда, защото са задържали вредни вещества – бензин, масло, олово, сярна киселина и др.

Коли за скрап – Какво да правим с колата

На първо място, трябва да отпишете колата за скрап от регистъра в КАТ. За да направите това, не е необходимо да го транспортирате до там – просто съберете пакет документи, платете държавно мито и напишете заявление. Те ще издадат акт за изхвърляне, с който ще отидете до пункта за събиране на метални отпадъци.

Отговорните фирми /компании за скрап няма да вземат кола без този сертификат. Трябва да доставите колата до точката – донесете я сами или поръчайте камион за теглене от същата компания. Попитайте предварително по каква схема се приема автоскрап и колко приблизително ще получите за него.

Струва си да се отбележи, че цената на металния скрап може да бъде различна. Когато върнете колата в обичайния й вид, ще ви бъде платена минималната сума, тъй като освен метални има и много неметални части – стъкла, седалки, джанти. Демонтажът и извозването на останалия боклук е платена процедура.

Ако искате да спечелите колкото е възможно повече от кола, трябва самостоятелно да разглобявате, почиствате метални части от пластмаса, синтетика, тапицерия и агрегати от технически течности (бензин, масло и други). Все още трябва да разрежете няколко части на тялото.

Доверете изхвърлянето на машината на надеждни фирми. Те имат високи цени за скрап, а части втора употреба не се продават на черния пазар. Което може да доведе до неприятни последици за вас.

Comments are closed.