Dyson Vassilias
hello@novarepublika.bg
Варна, България
17/07/2024

Какви правила трябва да спазваме при почистването на септичната яма

септичната яма

Правила,които да спазвваме при почистване на септичната яма.

Извършвайте процедурата за почистване на септичната яма редовно. По правило техническата спецификация на вашата автономна канализация посочва препоръчителното време за почистване на станцията.

Ако вашата септична яма използва анаеробни бактерии, оставяйте около 20% утайка при всяко почистване, за да не нарушите работата им.

Ако в проекта няма тръби за тиня и (или) не знаете какво да правите, когато септичната яма е замърсена, консултирайте се с професионалисти. Процедурата за почистване ще изисква вакуумна помпа, използвана в камиони за канализация. Процедурата се извършва с помощта на специални дюзи в капака на конструкцията.

В някои автономни канализационни системи отстраняването на утайката става автоматично. Има специални резервоари, където утайката се движи с помощта на филтри, помпи и тръби. Почистете този резервоар навреме.

Автономната канализация на частна къща за по-голям комфорт е оборудвана със специални устройства – септични ями. Технически практично устройство Ви позволява да обработвате отпадъци, да изхвърляте пречистена вода в земята, като по този начин значително спестявате работата на канализацията.

Въпреки цялото великолепие на инженерството, септичните ями, както всяко друго устройство, трябва да бъдат почистени. При правилно използване на системата органичните съединения се преработват от микроорганизми в маса, наречена утайка. Отлаганията от този вид са без мирис, безвредни за околната среда, но колкото по-голям е слоят утайка в резервоара, толкова по-малко практичен става самият резервоар – полезният обем на секциите за обработка намалява. Почиствам септичната яма от утайки веднъж годишно или след година и половина, в зависимост от честотата на използване, във всеки случай е по-малко от изпомпването на помийна яма.

За какво е нужно почистването септичната яма ?

Помийните ями, които натрупващи съдържимото, се почистват, докато се пълнят, при септичните ями всичко е различно. Някои хора смятат, че безпроблемната работа не се нуждае от такава услуга, изхвърлянето става според разработения проект, вече няма нужда да се извършва почистване. Този подход е погрешен, очевидно е, че има редица обстоятелства, които изискват намесата на специално оборудване за извършване на почистване.

Comments are closed.