Dyson Vassilias
hello@novarepublika.bg
Варна, България
17/07/2024

Каква е процедурата за получаване на покритие от вашата застраховка в България

застраховката за чужденци

Предимствата на застраховката за чужденци, пребиваващи в България?

Идвате отдалеч, за малко, по работа, ще останете ли? С медицинска застраховка за чужденци, пребиваващи в България, откъдето и да пристигате, с каквато и цел да идвате, ще сте сигурни, че вашето здраве е добре подсигурено.

 

Какви са стъпките при възникнало застрахователно събитие на чужденец в България

  • Трябва да се обадите на застрахователната компания в рамките на 24 часа. Ще бъдете помолени да отговорите на въпроси, включително номера на полицата или датата на раждане и името на застрахования. Ако обаждането е направено преди да се свържете с лечебното заведение и застрахователната компания работи чрез асистанс услугата или има директни договори с най-близките клиники, ще бъдете насочени към подходящата клиника. В повечето случаи няма да е необходимо да плащате за медицински услуги .
  • Ако нямате възможност да се обадите на застрахователната компания, първия работен ден от събитието, в случай че нямат 24 часов номер. Можете също да информирате писмено за застрахователното събитие, като уведомите компанията по имейл или по пощата в рамките на няколко дни.
  • Обадете се на линейка (тел. 112). Трябва да се помни, че държавната линейка в България е безплатна по закон. Ще бъдете таксувани за предоставянето на линейка, ако сте се обърнали към недържавна линейка. Например в частна клиника, която също предоставя услуги за линейка.
  • Ако не се изисква линейка, можете самостоятелно да се свържете с всяка болница, като отидете директно в спешното отделение на институцията.
  • Купете лекарства, предписани от лекар, в рамките на три дни след посещение при лекар. В противен случай няма да ви бъдат възстановени разходите им.

 

 

За кого е предназначена застраховката за чужденци в България

Тази застраховка е за чужди граждани, които временно или постоянно пребивават в Република България или преминават транзитно през страната и нямат сключена здравна застраховка в чужбина или медицинска застраховка, валидна на територията на Република България. Застраховката е валидна само на територията на Република България. При настъпване на застрахователно събитие застрахованите ползват безплатно услугите, предоставяни от лекари, медицински центрове и болници. Във всички морски и планински курорти, както и във всички големи градове в страната.

Comments are closed.