Dyson Vassilias
hello@novarepublika.bg
Варна, България
17/07/2024

Злополука или пътен инцидент с кола рент а кар

Автомобили под наем

Ако се случи повреда на автомобили под наем. Ако колата не може да бъде ремонтирана в същия ден, на наемателя трябва да се осигури достоен заместител. Също така договорът може да предвижда неустойки и компенсации, ако наетата кола се повреди.

И още един важен момент. Няма нужда да търсите мястото на повреда и да се опитвате да поправите нещо. В повечето случаи подобна инициатива е наказуема. В случай на други неизправности, отговорността може да бъде прехвърлена на водача.

Злополука или пътен инцидент с кола рент а кар

2016 година не беше белязана от съществени промени в законодателството относно отговорността на лизингополучателите и лизингодателите.

При авария, както и досега, са възможни два основни сценария.

ПТП е причинено от наемателя. Ако няма издаден КАСКО или няма специални условия в договора, водачът ще възстанови самостоятелно разходите за ремонт.

Виновник за катастрофата е другата страна. Тук всичко е просто. Шофьорът не е виновен. Дори няма да се налага да урежда нещата със застрахователя относно размера на застраховката. Това ще бъде изцяло на плещите на наемодателя.

Алгоритъмът на действията, както при нормална авария, е следният:

  • Оказване на първа помощ на пострадалите (ако има такива).
  • Уведомете наемодателя за инцидента и евентуално застрахователната компания.
  • Обадете се на служители на КАТ и вземете от тях необходимите документи за произшествието (не забравяйте да поставите знак за аварийно спиране на колата).
  • Представете на наемодателя всички необходими документи за осъществяване на процедурата по събиране на застрахователната сума.

Шофирането на кола под наем е много внимателно. По-добре е да се опитате да не правите грешки по пътя и да не се забърквате в проблеми.

Специални промоции за рент а кар автомобили под наем

За да привлекат вниманието на клиента, наемодателите предлагат различни бонуси и отстъпки за своите услуги, както и ги примамват със специални видове услуги, които предоставят.

Най-често срещаните сред тях са:

  • Класически отстъпки. В съответствие с тях през празничния сезон цените могат да бъдат намалени средно с до 30%. Също така могат да се предоставят отстъпки на редовни клиенти, ползващи рент а кар автомобили, в зависимост от условията на сътрудничество.
  • Предоставяне на допълнителни гаранции. Например, в случай на злополука по вина на наемателя, може да се постави условие, че наемодателят ще поеме половината от сумата на обезщетението за автомобила.
  • Безплатно КАСКО. Регистрация на посочения документ като подарък.
  • Система за надграждане на състоянието. Надежден клиент, който използва рент а кар автомобила внимателно и не е имал проблеми през периода на наема, може да очаква да наеме автомобил от по-висок клас за същите пари след време.
  • Подаръци, лотарии. Малки, зареждащи бонуси, както и тегления на награди.
  • Облекчаване на изискванията за обезпечение. Същността идва от самото име. Благодарение на този бонус наемателят на рент а кар автомобил не трябва да оставя парична сума като депозит.

По този начин различни промоции могат да направят наемането на рент а кар  коли под наем много изгодно събитие. Лицата, които периодично наемат автомобили, трябва редовно и много внимателно да следят подобни промоции и специални оферти.

Comments are closed.