Dyson Vassilias
hello@novarepublika.bg
Варна, България
17/07/2024

Всичко за механичното почистване на септичната яма

Всичко за механичното почистване на септичната яма

Всичко за механичното почистване

Механичното почистване на септичната яма се е ефективно народно средство с много предимства: не отнема много време, не изисква финансови инвестиции и ви позволява да забравите за преливането за дълго време.

Механичното почистване помага добре при преливане на дупка, изкопана в глинеста почва. Освен това можете да извършвате следните операции:

  • Ако глинестият слой не е дебел, задълбочете дупката, докато свърши.
  • Пробийте няколко дупки в дъното, за да подобрите дренажа.
  • Инсталирайте филтри за мазнини в канализацията на кухнята.

 

Помощни методи за механичното почистване на септичната яма

Химичните и биологичните методи се считат за спомагателни. Тяхното основно предназначение е разлагане на твърди и вискозни отлагания и безпроблемно отстраняване. В случай на затлачване след прилагането им, ще е необходима канализационна машина за изпомпване на втечнения субстрат.

 

Химикали, химични съеддинения, с които да почистите септичната яма:

За почистване на открити резервоари за съхранение и септични ями се използват следните видове химически съединения:

  • Формалин. Преди това течният формалдехид е бил използван като достъпен и ефективен дезинфектант. Унищожава всички живи бактерии, но е силна отрова за хората, затова се използва все по-рядко.
  • Избелващ прах. Второто лекарство, чиято употреба се препоръчва да бъде изоставена. Варът е доказан дезинфектант, но е силно токсичен, така че трябва да се работи с респиратор и ръкавици. Съхранява се на тъмно място – на светлина веществото губи активен хлор и ефективността му намалява.
  • Почистващи препарати с амониева сол. Препаратите съдържат азот в четиривалентна активна форма. Те интензивно разтварят органичните вещества, премахват неприятните миризми. В същото време те са много токсични. Ето защо едно от основните условия за задачата как да почистите септичната яма с амониеви соли е отдалеченото местоположение на селската тоалетна от жилищни сгради (в идеалния случай най-малко 15-20 м от къщата). За почистване на канализационната яма е подходящо само вакуумно изпомпване.
  • Нитратни окислители (азотни торове). В сравнение с други химикали, това е най-щадящият вариант. Нитратните съединения разграждат всяка органична материя, премахват миризмата и резултатът от тяхната работа може да се използва като тор. Минус окислители – висока цена. При контакт с метала на комуникациите и електрическата помпа на септичната яма те образуват сол на повърхността, което може да доведе до свръхрастеж на тръбите и повреда на устройството.

 

Comments are closed.