Dyson Vassilias
hello@novarepublika.bg
Варна, България
14/06/2024

Анодизирани радиатори ALUWORK (Италия. Модели Fume, Oro, Brill, Titan, Testa)

Анодизирани радиатори ALUWORK

Анодизирани радиатори ALUWORK. Алуминиевите радиатори и хавлиените плочи са изработени от високо пречистен алуминий (99,5%) АНТИКОРОДАЛ (UNI 3569, 3054) и последващо пълно анодно оксидиране на всички сглобени повърхности. Радиаторите се характеризират с повишена топлопроводимост и топлообмен.

Това се обяснява с няколко фактора. Съдържанието на силиций, който е добър топлоизолатор, е само 0,5% (в други алуминиеви радиатори е до 20%). Увеличеният диаметър (48 mm) на вътрешните канали и леко съпротивление, равно на 2 (обикновено 12), спомагат за намаляване на скоростта на движение на охлаждащата течност в радиатора поради липсата на вътрешни стеснения и добре полирани вътрешни повърхности. 

Анодизирани радиатори ALUWORK

Алуминиевият радиатор Calidor Super (Fondital, Италия) е разработен специално за Русия и страните от ОНД. Те са изработени в съответствие с европейските (EN 442) и руските (GOSTR RU.9001.5.1.9009) стандарти. Напълно е адаптиран към условията на работа в тези страни. Отличава се с увеличена площ на потока на секционния канал. Това му позволява да работи непрекъснато в битови отоплителни мрежи, както и голям резерв на безопасност.  

Алуминиевите радиаторите Calidor Super са изработени от алуминиева сплав чрез леене под налягане. Граничната стойност на устойчивост на вътрешно налягане за този радиатор е увеличена до 5,0 MPa. Всички радиатори се подлагат на тестово изпитване под налягане по време на производствения процес. 

Фирма GLOBAL произвежда алуминиеви радиатори

Произведени по технологията на леене под налягане и радиатори, произведени чрез екструзия. 

Производителят е модифицирал редица модели алуминиеви радиатори, за да им позволи да работят при относително високо налягане и ниско качество на водата в отоплителните системи чрез „точково“ укрепване на дизайна на радиатора. За да се идентифицират модифицираните  алуминиеви радиатори, буквата R беше добавена към името на съществуващите модели, което означава Rinforzato – подсилен. 

При избора на алуминиеви радиатори е необходимо ясно да се разберат условията на работа на тези отоплителни уреди, като се имат предвид изискванията за качеството на охлаждащите течности. И тук е необходимо да се обърне внимание на качеството на антикорозионната обработка на радиатора и условията и гаранционния срок на производителите. Втората точка, която следва от това, е възможността за упражняване на потребителските ни права за ремонт и замяна на стоки по време на гаранционния период на алуминиевите радиатори. 

Comments are closed.