Dyson Vassilias
hello@novarepublika.bg
Варна, България
14/06/2024

Ако Ви е необходимо да правите по-дълго видеозаснемане

видеозаснемане

Като аматьорско видеозаснемане DSLR от начално ниво препоръчваме Canon EOS 100D. Това е най-малкият DSLR на Canon. Той може да заснема Full HD 25p/30p видео. Не са рекордни характеристики, но са повече от достатъчни за гледане на видео у дома на телевизионен екран и още повече за интернет. Големият сензор и добрият обектив осигуряват кинематографично изображение поради малката дълбочина на рязкост, размазан фон и висока детайлност на изображението. Видеокамерите с малък сензор не умеят.

Какво ви е необходимо за по-дълго видеозаснемане

Звукът на EOS 100D при видео заснемането се записва с помощта на вградения микрофон, има конектор за външен микрофон. Нивото на звука се регулира ръчно и автоматично. Вграденият микрофон улавя шумоленето на стабилизатора в обектива и шума от автоматичното фокусиране, така че трябва да прикачите външен микрофон, ако е възможно. С него звукът ще бъде едновременно чист и качествен.

Както подобава на SLR фотоапарат, възможностите на EOS 100D са подобрени от сменяеми обективи. Формално целият огромен парк от обективи EF и EF-S на Canon пасва на него. В действителност е малко вероятно някой да купи обектив за 100 за камера за 30 хиляди, но все пак такава възможност съществува. Можете също така да прикрепите светлина или външен микрофон към обувката за светкавица. Тази камера е системно решение!

EOS 100D е мощен и може би дори прекалено мощен инструмент за видео ентусиаст

С тази камера можете перфектно да заснемете всяка сцена: от тост на банкет до видео скеч по време на пътуване. Излишъкът е дори полезен – има място за творческо израстване. Не всеки ще се възползва от това, но често любителите избират камера с резерв. С времето такъв любител получава статив, микрофон, сменяеми обективи, усъвършенства се във видео продукцията и всичко това без да сменя камери. Разбира се, EOS 100D е подходящ и за тези, които просто искат да снимат кратки видеоклипове и снимки.

Panasonic DMC-GH4 не е нова камера, но заслужено популярна сред операторите. В този модел Panasonic са заложили на сватбено видео заснемане. Резултатът е идеално балансиран хибрид, подходящ както за фотография, така и за видеозаснемане. Камерата заснема 4K видео в Quad HD (3840×2160) и Cinema 4K (4096×2160), както в MP4, така и в MOV формати при 100 Mbps, както и във Full HD, и с огромен битрейт от 200 Mbps. С DMC-GH4 можете дори да снимате видео с променлива честота на кадрите. Ако е необходимо, той се променя точно в процеса на видео заснемането, като по този начин дава ефект на забавяне или ускоряване.

Comments are closed.