Светослав Малинов и Вили Лилков представиха листата на Нова Република в Перник

06 март 2017 • Блог Споделете в Facebook 12

На пресконференция на Нова Република в Перник евродепутатът и заместник -председател на ДСБ Светослав Малинов представи кандидатите за народни представители на дясното обединение. Той посочи, че листата в Перник е пример за отварянето на Нова република към гражданите и добави, че българският политически живот има остра необходимост от хора, успели в своята сфера на дейност като водача Калин Цеков.

Калин Цеков заяви своята убеденост, че правилният път за развитие на България е обединение на личности около конкретни цели и политики, а не около фалшиви партийни коалиции. Като три основни стъпки по пътя на икономическия напредък и растежа той посочи равенството пред закона, образованата нация и свободата за малкия и среден бизнес. Като свой личен приоритет, за който ще работи определи електронното управление.

Председателят на местната структура на ДСБ в Перник – Георги Недев изрази увереност за доброто представяне на изборите в областта и подчерта, че Нова Република е единствената реална алтернатива на статуквото в дясното политическо пространство.

Изказване направи и най-младият кандидат в листата – Виктория Десова. Тя обяви, че не трябва да избираме между едното и другото зло, защотото решение има и то е Нова Република. Тук са хората, доказали, че морал в българската политика може да има. Тук са и новите, млади лица със свободно мислене.

Гост на събитието беше Вили Лилков, член на ръководството на Нова Република, който заключи, че обединение около политици, доказали своята принципност като Радан Кънев, Трайчо Трайков и Мартин Димитров, граждани с изявени позиции и новите лица в политиката Нова Република неминуемо ще пожъне успех в бъдеще.