Петър Славов: Не вярвайте на измислени социолози, изберете работещите кандидати

11 март 2017 • Блог Споделете в Facebook 12

„Моите впечатления от обиколката ни из страната, както и като водач на листата в Стара Загора, са че хората са изключително положително настроени към нас. Именно с това си обяснявам негативната настройка на определени социологически агенции. Едва ли е нужно да давам примера с онази агенция на бивш или настоящ член на БСП, която ни даде 0,6% . Убеден съм , че ще опровергаем тези абсурди. Въпросът е че този същия беше обещал да си изяде дипломата, ако сбърка в прогнозите си. Не зная колко пъти сбърка и колко дипломи изяде, но продължава във същия дух. Бих казал на хората да вярват във вътрешното си убеждение в работата на хората, които се явяват пред тях, а не на измислени социолози които видно изпълняват политически поръчки.“ Това заяви Петър Славов от политическия съвет на Нова Република в ефира на Bulgaria ON AIR

Според Славов представителите на останалите партии бягат целенасочено от дебат с лидерите на Нова Република и това е причината медиите да отказват да включват обединението в дебатите с т.нар. парламентарно представени сили.

„Междувременно и РБ-2,3 или 4 си смени името, и коалицията на БСП се казваше „БСП лява България“, а сега е нещо съвсем друго, но тях ги считат за парламентарно представени сили. Ние смятаме, че това е дискриминация от страна на медиите спрямо Нова Република и се обърнахме към ЦИК, за да се намеси“, уточни Славов.

„Иначе казано, така наречените парламентарно представени партии нямат особено желание да влязат в пряк дебат с представители на Нова Република. Това показват последните седмици. Ако погледнете примерно дебата за Плевен, нашият водач на листа в Плевен – Мартин Димитров, човек с изключително остра позиция срещу Белене, единствен не беше допуснат в този дебат и всички останали взаимно си обясняваха как ще строят Белене и ще похарчат още едни 20 милиарда лв. При положение, че вече 3 изчезнаха безследно, сега трябва да похарчим още 20. Единствените, които казваме „не, не правете това нещо“, не бяхме допуснати до този дебат. Други примери също има по този начин. Очевидно е нежеланието да има някой, който да каже истината“, категоричен е Петър Славов.

„Само че както виждате, ако ние от Нова Република не поставим за n-ти път проблема за грабежа „КТБ“, както го поставихме в целия 43-ти парламент, на практика никой не говори вече за него. Все едно проблем няма, все едно 6 милиарда не са изчезнали, всичко е приключило и казусът е решен. Само че той не е решен. Всъщност много въпроси не са решени, а само ние продължаваме да настояваме за тях. Това ще бъде и нашата кауза с 44-то Народно Събрание“, заключи Славов в отговор на въпрос какви цели си поставя Нова Република в ролята на опозиция.

свързани статииПетър Славов: АЕЦ „Белене“ ще обрече на безработица Стара Загора и региона