Петър Славов: АЕЦ „Белене“ ще обрече на безработица Стара Загора и региона

03 март 2017 • Блог Споделете в Facebook 11

 

Водачът на листата на Нова Република в Стара Загора Петър Славов предупреди, че всички останали политически сили вече са се договорили да продължат 20-милиардния грабеж АЕЦ „Белене“. Това ще доведе до закриване на производства в комплексите „Марица – Изток“, защото няма вече да има нужда от произвеждания в региона ток.

„Ние от Нова Република категорично се противопоставяме на схемата, наречена АЕЦ „Белене“ и опитите за нейното възобновяване. Стара Загора ще бъде един от регионите, които ще бъдат най-сериозно засегнати“, предупреди Славов.

Водачът на Нова Република в Стара Загора Петър Славов обясни, че това означава огромни пари да продължат да изтичат към фирми от партийните обръчи, вместо с тях училищата да са по-модерни, а учителите да са по-добре платени.

Мартин Димитров, който е водач на листите на Нова Република в 24-ти район в София и в Плевен, обясни, че при строителство на АЕЦ „Белене“ най-вероятно управляващите ще погледнат към Маришкия басейн и мините.

„Ако започне да се строи „Белене“, за съжаление много вероятно е Стара Загора да бъде един от най-засегнатите региони. Ние от Нова Република се противопоставяме на тази схема“, каза Димитров.

Петър Славов и Мартин Димитров от Нова Република призоваха хората да гласуват така, че да спасят българския бизнес в Стара Загора.

„Всички други продадоха мача. И ГЕРБ, и БСП, и Марешки. „Да, България“ нямат позиция, а аз знам, че като нямаш позиция, е ясна работата. Реформаторският блок и той е там при тях. Продължаването на грабежа „Белене“ е на разстояние само едно решение на парламента. Аз бях съавтор на решението за спиране на „Белене“ през 2012 година. Днес могат да го отменят с обикновено мнозинство и БСП и ГЕРБ вече са се разбрали“, обясни Димитров.

Кандидатите на Нова Република призоваха старозагорци да подкрепят Нова Република, за да не допуснат възобновяването на АЕЦ „Белене“.

„Петър Славов е един от уникално полезните хора“, каза политическият говорител на Нова Република Трайчо Трайков. Листата в Стара Загора бе подкрепена още от председателя на Нова Република Радан Кънев и председателя на предизборния щаб Стоил Яков.