Цецка Бачкова

Водач в листата с кандидати за народни представители на Нова Република в град Враца и втора в град Монтана

Кратка биография

Казвам се Цецка Бачкова и съм родена през 1977г. в гр. София. Завършила съм магистратура по политически науки, икономическа политика и гражданско право в университета в Мюнстер, Германия. Магистърската ми работа е в областта на регионалната политика на ЕС и нейното приложение в България. Имам защитена докторантура на тема „Лисабонската стратегия и стратегия Европа 2020 – отговор на ЕС на глобализацията?“ в университета Мартин-Лутер в Хале, Германия. Завършила съм и Националната програма „Управленски умения“ на Българско училище за политика.

Членувала съм в Християндемократическия съюз на Ангела Меркел, а от 2008г. съм член на ПП Демократи за силна България. Учредител и председател съм на Националние клуб на жените в ДСБ.
Работя в търговския отдел на международна компания, като се занимавам с контролинг и управление на продажбите.
Занимавам се с политика, защото за мен тя е призвание и професия. Вярвам в това, че знаещите и можещите трябва да се включат активно в обществения живот, за да се развива и просперира страната ни. Искам да дам пример и мотивация на младите хора, че борбата, усилията и постоянството винаги се увенчават с успех. Върнах се в България, за да приложа наученото и придобития опит и съм сигурна, че това е крачка в правилната посока.
Ще се боря за това, в България да преуспяват умните, образованите, работещите, честните и достойните хора. Моите врагове в политиката са корупцията, партизанщината и липсата на чест и морал. Вярвам, че няма цел, която да не може да бъде постигната с постоянство, знания и работа.
Обичам децата, природата и животните. В свободното си време обичам да общувам с приятели, да чета и да ходя на кино.