Петър Славов

Уебсайт

Facebook

Кратка биография

Юрист и икономист по образование, адвокат по професия с над 10г. стаж. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски“ /“Право“/, Университета за национално и световно стопанство /“МИО“/ и European Business School. Regent’s University.

Председател на сдружение „Граждански блок“, част от „Гражданска платформа”  и член на Политическия съвет на „Нова Република“.

Владее немски, английски, френски и руски езици.

Най-активният народен представител в 43-то Народно събрание с над  500 внесени въпроса към Министерски съвет. Заедно с Мартин Димитров и Методи Андреев са част от неформалната „Група за натиск“, реализирала важни законодателни промени по отношение на националната сигурност /проверка за принадлежност и зависимости към комунистическата ДС на всички лица с достъп до класифицирана информация/, декомунизацията /допълване на т.нар. „Закон за досиетата“ с цел пълна предварителна проверка за наличие на принадлежност към комунистическите тайни служби на всички лица, кандидатстващи за публична длъжност и др.

Други важни законодателни промени включват въвеждането на Електронното гласуване; Освобождаването от ДДС на даренията на храни с изтичащ срок на годност; Въвеждането на 3-месечна винетка; Въвеждането на сезонна Гражданска отговорност за мотори, кемпери и каравани и др.

Водещ вносител или съвносител на над 100 законопроекта и предложения между пръво и второ четене и десетки проекторешения.

Носител на наградата „Златен ключ” на програма „Достъп до информация” за постижения в областта на достъпа до обществена информация за гражданите.

Свързани статии