Нова Република: Борбата за демокрация започва отново от Русе

22 март 2017 • Блог Споделете в Facebook 357

Дясното обединение закри предизборната си кампания с концерт на Д2

 

Рок групата Д2 вече се нарича Д4, обяви от сцената на Нова Република водачът на листата в Русе Борис Станимиров. Дясното обединение закри предизборната си кампания с митинг-концерт в Русе с участието на Д2. На сцената излезе и членът на Политическия съвет на Нова Република Ивайло Нойзи Цветков.

 

„Слушам г-жа Нинова и си мисля, че едно от нещата, което ни отне комунизмът, беше рокендрола. Добре, че дойде демокрацията“, откри концерта Борис Станимиров.

 

Той припомни, че именно от Русе започна борбата за демокрация в България.

 

 

„Ние сме тези, които след падането на Берлинската стена, поискахме демокрация. Поискахме я първо тук в Русе, когато майките с количките излязоха срещу мръсния въздух. От тук започна борбата за демокрация. Ние сме тези, които поставихме България на картата на Европейския съюз. Днес искаме същото – една честна десница, която се бори за демокрация, за справедливост и за силна България в обединена Европа“, завърши Станимиров.

Мартин Димитров попита събралите се граждани къде днес са сините хора.

 

 

„Къде са сините хора, къде са седесарите, къде са демократите, къде са онези, които искаха искинска Европейска България? Те са само тук – в Нова Република. Тук са седесарите, тук са демократите“, обяви Димитров.

 

 

Десният лидер каза, че в Нова Република са политиците, които могат да казват Не, когато някой предпочита грозната корупция. Мартин Димитров помоли всеки от събралите се да се обади на четирима приятели, четирима съседи и да спре четирима случайни минувачи на улицата, за да спечели още подкрепа за Нова Република.

Трайчо Трайков призова всички да се борят всеки ден и всяко поколение за демокрацията.

„Хората вече знаят, че има Нова Република. Подкрепата за нас расте с всеки ден, защото хората знаят, че политиците в Нова Република имат ясен характер. Нова Република няма да отстъпи, няма да се предаде, няма да се продаде“, каза още той.

Трайков пое ангажимент Нова Република да бъде защитник на работещите хора от рекета на властта и да отвоюва интереса на България в Единна Европа.

 

 

Председателят на Нова Република Радан Кънев попита защо се очертава, че фалшивият мач ГЕРБ-БСП грабва вниманието на хората?

„Защо лъжат хората, че това е алтернатива, а не две разклонения на една и съща комунистическа мафия?“, попита Кънев.

Според него отговорът е нерадостен – доверието в политиката дотолкова се стопи, че за повечето хора изборът вече няма значение, защото хората твърде дълго салъгани и грабени – вече 70 години лъжата и кражбата са основният инструмент на властта.

„Днес законът не брани слабия, а мутрата. Ние отново ще направим закона и демокрацията оръжие на слабия – с независима антикорупционна прокуратура, която да ни брани от мутрите с власт; парите ни да остават в общините, за да не ни заробват с нашите собствени пари; и с Единна Европа, за да не бъде България разменна монета на царе и султани!“, заяви пред русенци Кънев.

 

 

 

Радан Кънев, Трайчо Трайков, Мартин Димитров и Борис Станимиров поканиха на сцената Звезди от „Ахат“ и заедно изпълниха химна на кампанията на Нова Република „Черната овца“.

свързани статииСиня вечер в Пловдив: Отваряйте си очите на 4, в неделя с номер 4