Нова Република бе официално учредена

06 февруари 2017 • Блог Споделете в Facebook 4

Надпартийното дясно обединение Нова Република бе официално учредено.

Три политически партии, три граждански сдружения и политически ангажирани граждани учредиха в София Надпартийно дясно обединение Нова Република. Лидерите на ДСБ Радан Кънев, на „Съюз за Пловдив“ – Дани Каназирева, на Българска демократична общност Господин Тонев и представителите на граждански организации избраха 15-членен политически съвет на новото дясно обединение.

Радан Кънев ще бъде председател, а Трайчо Трайков – политически говорител.

„Обединени сме от политически опит, който ни е убедил, че партиите, управлявали през последните години, не могат да дадат решение и път за републиката и нацията. Обединени сме от високи политически цели и амбиции, които изискват и свикване на Велико народно събрание и конституционна промяна, и изграждане на нови републикански институции“, каза в началото на представянето Трайков.

„Ние вярваме, че властта трябва да се върне при хората – и част от данъците да остават по места, и хората сами да решават как да се харчат. Добрата новина е, че днес в България има и други политици, които вярват в тези неща. Които са доказали, че държат на принципите си. Най-естественото нещо е днес да сме заедно“, обясни своето включване в обединението Дани Каназирева.

„Най-важната ни цел са доходите. Нашите мерки ще доведат до висок растеж от 6-7 % на година, което ще доведе до увеличаване на доходите с 50 процента за 4 години“, каза Мартин Димитров.

„За предстоящия Парламент знаем само едно – той няма да е само от ГЕРБ и БСП и те няма да са равностойни. Категоричната ни цел е да не допускаме коалиция между ГЕРБ и БСП“, заяви Радан Кънев.