Мартин Димитров: Нова Република със сигурност влиза в парламента

24 март 2017 • Блог Споделете в Facebook 1106

„Нова Република ще получи добър резултат неделя и ще има стабилно присъствие в следващия парламент и без Христо Иванов. Но след това аз вярвам, че ние трябва да работим заедно. В тази посока съм длъжен да кажа, че ние ще сме една от приятните изненади на тези избори и не мога да си представя какви ще бъдат оправданията на социолозите тогава”, това заяви в дебат по bTV лидерът на Нова Република Мартин Димитров.

Димитров посочи, че в Нова Република са активно работещите десни политици, които само за последните 2 години имат над 100 законопроекта и 800 въпроса. Като конкретен пример за техните битки той посочи решението на съда отпреди 2 дни Министерство на финансите да каже кой държи акцизните складове за горива.

„Защо е важно това? Защото от тази информация ще стане ясно дали говорим за картел или монопол на пазара на горива. След това ние ще внесем отново нашите законопроекти, които освобождават достъпа до данъчни складове в България. Това е начинът цените на горивата в България да паднат”, аргументира се Мартин Димитров.

„Ние от Нова Република сме за сериозна политика. Блокадата на границата е едно предизборно елементарно шоу, с което не трябва да се занимаваме. Още август 2016 година ние казахме, че заради проблемите с демокрацията в Турция не трябва да има секции извън дипломатически и консулски представителства. Преди тези избори пратихме искане до ЦИК със същия смисъл, на което комисията още не е отговорила”, заяви представителят на Нова Република във връзка с блокадите на турската граница.

„Като говорим за заплахите за националната сигурност, вчера The Wall Street Journal публикува информация за България, която не може да бъде пропускана. В нея се говори за фалшиви социологии, фалшиви новини, за това какви съвети е давал Кремъл на българска партия, на БСП, за променят изборния процес. Гледам всички се занимават с Турция, а никой не споменава за Русия. Като ще отчитаме заплахи за националната сигурност, да гледаме навсякъде, а не само едната”, допълни той.

„Нова Република е единственото принципно дясно в България. Дръжте очите си отворени на 4, защото ГЕРБ вече веднъж предложи коалиция на БСП и ще го направи отново, а ние ще бъдем тяхната опозиция в следващото Народно събрание”, заяви Димитров в заключение.

свързани статииСиня вечер в Пловдив: Отваряйте си очите на 4, в неделя с номер 4