Мартин Димитров: Малкият бизнес ще се вдигне на бунт срещу ГЕРБ и БСП

09 март 2017 • Блог Споделете в Facebook 5

„Малкият и среден бизнес ще се вдигнат на бунт, защото ГЕРБ и БСП толерират монополистите. И това постоянно мачкане на малкия и среден бизнес ще доведе до техния логичен бунт. А представители на малкия и среден бизнес, като Явор Иванов във Варна, има във всяка листа на Нова Република.“ Това заяви Мартин Димитров пред граждани и симпатизанти във Варна, където беше представена листата на Нова Република. Водач в на листата в морската столица е лидерът на дясното обединение Радан Кънев.

Димитров апелира към варненци да не се подлъгват по популизма и да подкрепят онези, които дават истински решения на проблемите.

„Да не търсим постоянно новият „герой“. Проблемът с горивата няма да се реши с 5 бензиностанции. Това няма да промени цените на горивата дългосрочно. Това е все едно, вместо да променим образователната система, да направим 5 училища на различни места“, допълни Димитров.

Той изтъкна, че Нова Република има конкретни законопроекти, които решават проблема на пазара на горива. Това се прави чрез освобождаване на достъпа до данъчните складове за горива, за които към момента има съмнения, че се държат само от 2 фирми и това ограничава вноса на горива в България.

„Именно затова с колегата Петър Славов от Нова Република водим дело срещу Министерство на финансите, защото отказва да ни каже кой държи данъчните складове за горива в България“, категоричен е десният политик.

„В Румъния цените на горивата са по-ниски, защото беше разкрит картела, защото имаше съдебна реформа и регулаторите им работят. Тоест системните решения ни вършат работа, не става с няколко бензиностанции“, заяви още Мартин Димитров.

„Варна имаше „късмета“ да бъде управлявана от Кирил Йорданов и като представител на БСП, и като представител на ДПС, и като представител на ГЕРБ. Но в трите варианта управлението си оставаше едно и също – корумпирано и некадърно. По този начин и централната власт в България не се променя, когато се сменя значката на управляващите. Тя остана комунистическа по своя характер и крадлива по начина на управлението“, коментира от своя страна водачът на варненската листа Радан Кънев