Иван Иванов: Създадохме Нова Република, когато РБ стана послушник на ГЕРБ

14 март 2017 • Блог Споделете в Facebook 10

“Ние, от Нова Република, които бяхме в 43-тото НС Мартин Димитров, Радан Кънев, Трайчо Трайков, Петър Славов и други колеги от ДСБ в момента не сме от хората, за които властта е самоцел и след като се убедихме, че предложените от нас реформите няма да се осъществят, посочихме проблемите и се оттеглихме. Имаме идеи за промяна в програмата ни на няколко нива. Това са промяна по румънски модел, борба с корупция – вкарани политици в затвора. Искаме децентрализация, около 50 % от данъците и таксите да остават в общините и там да бъдат разпределяни, а не както сега се случва всичко да отива при някой, който да казва аз ви построих магистрали и станции. В крайна сметка парите са на гражданите, а не на министър- председателя.”, това обясни кандидатът за народен представител от Нова Република Иван Иванов в дебат по БНТ и добави – “Ние в 43-тото НС прокарахме законопроекти, които бяха в интерес на гражданите”.

Иванов разказа за своите наблюдения при обиколки и срещи с граждани от Велико Търново – ”Това което ми казват хората е, че ги е страх, че БСП идва на власт, не искат Нинова зима, защото знаем какво означава БСП да дойде на власт, три пъти БКП е фалирало България при Живков, Луканов, фалит при Виденов, спиране на фондовете при Станишев и знаете какво се случи при Орешарски.”

Водачът на листата в Търново обясни, че че хората искат да накажат ГЕРБ , за това че притискат малкия и средния бизнес, както и заради кадровите им назначения. Според Иванов най-голямата битка, която лидерите на Нова Република ще поведат е да се спре ограбването, да се спрат политици, които крадат. “Краде се много, чрез инфраструктурни проекти, евро фондове, понеже г-н Борисов върна хъса в БСП трябва да кажем, че Нинова не може да е алтернатива на ГЕРБ, защото БСП е майка на корупцията.

В заключение той отбеляза, че десните хора не искат никой да им пречи да произвеждат и да изкарват своя доход. Не са като комунистите да искат държавата да им дава. От там те могат да направят своята преценка кой какво им предлага. Иванов припомни, че реформаторската програма, с която са влезнали в предишния парламент заедно с останалите лидери на Нова Република, не е била изпълнена – “ от тази гледна точка няма нищо ненормално, виждайки че РБ е функция на ГЕРБ – да напуснем и да създадем истинската дясна алтернатива Нова Република.”

свързани статииИван К. Иванов: Малкият бизнес ще възроди Новата Република