Дани Каназирева: Нова Република е единствената, която предлага силни региони, чрез децентрализация

08 март 2017 • Блог Споделете в Facebook 8

„Докато нямаме работещи институции намесата в българската политика ще продължава.“, отбеляза Дани Каназирева, по време на участието си в дебат за Пловдив, който се състоя в сутрешния блок на БТВ. Водачът на листата в Пловдив и Пловдив област добави, че това е груба намеса в българската политика от страна на турския министър, рекламирал една конкретна партия.

“Партийните назначени и липсата на реална реформа, липсата на реформа в правосъдната система, е това, което задушава промяната наред с огромната корупция.”, категорична бе Канзирева. Тя уточни, че кражбите и загубите, в следствие на корупция, са близо 10 милиарда на година. “Това продължава от страна на управляващите и единствената възможност за промяната е румънския модел и създаването на заместник-главен прокурор.”

В битката за депутатско място от Пловдив, г-жа Каназирева каза, че ще разчита на подкрепата на своите съграждани, защото е от града и познава техните проблеми за разлика от повечето си опоненти, които са пришълци. „Преди няколко месеца хора казаха „да“ на мажоритарните избори, за да могат да избират своите представители от всеки регион и поздравявам колегите, но никой от тях не е от Пловдив. Докато не започне децентрализация и не прекратим раздаването на обществените поръчки от партийните централи, ще продължи задушаването на бизнеса“, допълни тя.

”В програмата на Нова Република е залегнало въвеждането на електронизация, за да се премахне порочната практика заявка-изпълнител и докато това не бъде въведено,  няма да се промени системата с корупцията в поръчките, и няма да можем да помогнем на младите хора, които очакват увеличения в средствата за отглеждане на деца и изобщо в социалната сфера.” – коментира Каназирева на въпроси зададени от нейните съграждани, във връзка с проблема с ниските доходи на младите семейства.

Каназирева изрази сериозна тревога по отношение на провала на проекта по подготовката на Пловдив за европейска столица на културата. Според нея това е не само локален, но и държавен провал, защото са пропуснати плащания и поради това нищо не е свършено. ”Дълги години народните представителите от регион Пловдив, не са успявали да защитават интересите на града в Парламента и в резултат, много проекти като този, но и за изграждането на пътища и инфраструктура са просрочени и неизпълнени и е крайно време да бъдат взети сериозни мерки за да се стимулира развитието на града.

В заключение Дани Каназирева отбеляза, че единственото Нова Република, в своята програма, е заложила децентрализацията като основна възможност за развитието на силни икономически региони и по този начин силна национална икономика.