Атанас Атанасов: МВР закриля каналджиите на мигранти

11 март 2017 • Блог Споделете в Facebook 9

Нова Република осъжда случаите на насаждане на омраза, които са в разрез с християнските ни ценности, заяви ген. Атанас Атанасов по повод случаите на две изгонени семейства сирийци от Белене и Елин Пелин. Пред бТВ Атанасов каза, че подобен род събития петнят репутацията на българите като изконно гостоприемен народ.

„Проблемът с миграцията се корени в тежката корупция, която позволява свобода на каналджиите под закрилата на полицията да извозват и разквартируват тези хора до София и вътрешността на страната. Няколко пъти съм говорил като народен представител по тези въпроси в парламента, че добре се знае за съществуването на хора като Радо Схемата, които контролират този бизнес и срещу които не се взимат никакви мерки нито от предишното, нито от настоящото правителство“, продължи ген. Атанасов.

 

Нова Република смята, че хората трябва да протестират срещу тази корупция, а не срещу двете семейства. Ген. Атанасов обвини в бездействие правителството на Бойко Борисов и особено Обединените патриоти, тъй като те не предприеха никакви реални мерки за намаляване и ликвидиране на корупцията на южната граница, които ефективно да решат проблема с имигрантите.

 

 

 

„Темата се вади в общественото пространство само тогава, когато е необходимо да се използва за чисто политически цели и да се разиграват страховете на избирателите“, поясни Атанасов.

Членът на Политическия съвет на Нова Република Атанас Атанасов припомни, че като председател на комисията по вътрешен ред е подал оставка именно защото е разкрил обвързаността на Бойко Борисов със Сараите и сключения с Доган „достлук“ да бъдат пазени партийните назначения, които са останали в наследство още от правителството на Орешарски.

По отношение на невъзможността на правителствата да се справят с битовата престъпност, Атанасов коментира, че законодателството е добро, но е необходима радикална реформа в прокуратурата, за да бъде спазван законът и хората да получават справедливост, а престъпниците да бъдат наказвани в съда.

„Необходимо е също така да се подобри състоянието като цяло на структурите на МВР, тъй като към момента има тежка демотивация“, каза Атанасов и даде пример с това, че последните три години униформените не са получавали дрехи и буквално се налага да си купуват униформи от Илиенци, което е изключително унизително.

Атанасов обяви приоритета на Нова Република за промяна в прокуратурата и изграждане на румънски модел за борба с корупцията.

свързани статииАтанас Атанасов: Георги Марков от ДС е в листата на ГЕРБ – каква е разликата с БСП?