Атанас Атанасов: Георги Марков от ДС е в листата на ГЕРБ – каква е разликата с БСП?

22 февруари 2017 • Блог Споделете в Facebook 9

„Докато в МВР продължават да са на служба хора като Радо Схемата, който отговаря за трафика на хора по южната ни граница, метлата в МВР няма да е ефективна“, каза членът на Политическия съвет на Нова Република и водач на листата в Пазарджик Атанас Атанасов. В предаването „Лице в лице“ по бТВ той коментира уволнението на главния секретар на МВР Георги Костов.

„Нито един конкурс за назначаване в МВР не е проведен през двете години управление на ГЕРБ, само партийни назначения. А сега плачат. Това е смешен плач. Всички действия на Бойко бяха партийни и обслужващи. Ние, от нашата партийна група в 43-ия Парламент, два пъти сме искали оставка на Георги Костов. Първия път заради инцидента с Митьо Очите, а втори път заради охраната на Доган, който и към момента не е ясно защо НСО пази. Още тогава цялата система на МВР е била против Костов,“ добави той.

Атанас Атанасов коментира и решението на НАТО за увеличаване на присъствието в Черно море. Според него темата се експлоатира предизборно заради русофилския вот.

„А Борисов, който в момента излиза и се хвали, че една година е задържал НАТО в Черно море, след като партията му е член на ЕНП и се позиционира като дясна, е пълен срам. Това е политиката на ГЕРБ -винаги с Меркел, но не против Путин. Ние сме мишена на тероризма и нелегалната миграция чрез морската ни граница и е нормално там да бъдат разположени сили на нашия партньор НАТО и не е необходимо да се разгаря антируска истерия“, коментира Атанасов.

На въпроса как би коментирал факта, че в листите на партиите има хора свързани с ДС, той отговори:

„Като водач на листа на Нова Република мога да кажа, че в листите на БСП под названието „нови лица“ се вкарат хора агенти на ДС и те се гордеят с това, но за нашите избиратели това е достатъчно. За мен е разтърсващо, че човек като Георги Марков е на второ място в листите на ГЕРБ. Това е човекът, който като Конституционен съдия отказа за отвори досиетата, защитавайки себе си. Този човек е кандидат за депутат сега. Каква тогава е разликата между БСП и ГЕРБ след като имат сходни критерии за листи? Това е позор и избирателите трябва да го знаят“, обясни още десният политик.

Атанас Атанасов обясни, че са напуснали Реформаторския блок по принципни причини. „Направихме Нова Република, за да не влизаме в безпринципни коалиции, контролирани на практика от Бойко Борисов, които беше фактическиятлидер на РБ. Нека хората преценят кой е в ляво и кой е в дясно“, каза Атанасов.